Zkrocení pražský Ďáblů

10.11.2010 - 15:50 - Martin Opalecký

Rezerva pražských Ďáblů skončila v loňské sezóně na 9. místě. Letos se překvapivě pohybuje na těch nejspodnějších příčkách tabulky. Proto byl náš cíl jasný - 3 body. Jenže Ďáblům stoupá forma a důkazem toho je jejich vítězství v sobotním zápase nad favorizovaným Kolínem 3:1 a posun v tabulce nad nás. Bylo tedy jasné, že body nebudou zadarmo. Počasí se protim minulému zápasu umoudřilo a tak jsme mohli nechat plavky doma.

Ďáblové do zápasu pěkně vlétli a na začátku první třetiny nám zatápěli pod kotlem. Jejich přechod z obraného pásma do útočného pomocí dlouhých lobů nám dělal velké problémy. Bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale ty ke gólovému efektu nevedly.

Těsně po začátku druhého dějství se po vyhrané buly ocitl míček ve skrumáži před naší brankou. Nejlépe se zorientoval domácí Dundr a prostrčil míček za má záda. Nepříznivý stav nás na chvíli zaskočil a nevěděli jsme co hrát. Zachránil nás až Litomyský, který po vyhraném vhazování vystřelil, doběhl si odražený míček a parádní backhandovou střelou nad beton vyrovnal. Než se Ďáblové vzpamatovali, prohrávali už 1:3, když Zápotocký nejprve proběhl přes celé hřiště a nedal přesnou střelou k levé tyči Puškárovi šanci. Za necelou minutu dostal stejný hráč luxusní přihrávku o mantinel od Kašpara a běžel úplně sám na domácí gólmana. Toho překonal bezchybně provedeným trikem ala Peter Forsberg. Ještě před koncem, jsme se nechali vyloučit a domácí snížili na 3:2.

V poslední části jsme si chtěli pohlídat získané vedení a v nejlepším případě ho navýšit. To se povedlo Čechovi, který si dvakrát vyměníl míček se Zápotockým a skoroval do prázdné branky. Chvíli na to vybojoval míček Král a se Zápotockým zopakovali předchozí situaci - 5:2. V závěru utkání nám utekl Jelínek a střelou pod vyrážečku snížil. Domácí ucítili příležitost a vrhli se do útoku. Několik minut před koncem ještě odvolali brankáře aby zesílili svůj tlak, ale ani to jim nebylo nic platné a skoré na světelné tabuli se nezměnilo. Po dlouhé době si odvážíme na Mělník 3 body, které nám zajišťují posun zpět na 15. místo.  Zápis ze zápasu

Diskusní téma: Zkrocení pražských Ďáblů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Všechna práva vyhrazena