3 bodový začátek jarní části

16.2.2011 - 12:30 - Martin Opalecký

K prvnímu zápasu jarní části jsme nastoupili nezvykle brzy, už 13. února. Tuto skutečnost zapříčinilo nepříznivé počasí na konci minulého roku a tak jsme byli nuceni přesunout několik zápasů. Sestavy obou týmů byly poznamenány chřipkovou epidemií a tak bylo na střídačkách poloprázdno.

  "Důkladná zimní příprava" se nám vyplatila a tak jsme šli už po 2 minutách hry do vedení, když Filip Král prostrčil míček před bránu, kde bez problémů zakončoval nikým nehlídaný Marek Zápotocký. O několik minut později si vybral slabší chvilku hostující gólman, když si do brány srazil Topolovo nahození od modré čáry. Ústí mělo velmi dobře zvládnutý přechod přes střední pásmo a tak se mu dařilo vytvářet slibné gólové příležitosti. My měli s bráněním jejich rychlých hráčů plné ruce i nohy práce a tak došlo i na fauly a následné přesilové hry hostí. Jednu takovou proměnil Humhal , když jeho střela od modré čáry zapadla do levého horního rohu mojí brány. To ale nebylo z úvodní části zdaleka všechno. Hra se nadále odehrávala spíše v našem obraném pásmu a tak nám nezbývalo, než hrát na breaky. Jeden takový perfektně sehrálo duo Novák, Zápotocký. Situaci 2 na 1 vyřešili přihrávkou do prázdné brány a druhý jmenovaný si tak připsal 2. gól v zápase. Poslední dvě minuty 1. třetiny jsme si již tradičně vyzkoušeli oslabení 3 proti 5, které ke změně skóre naštěstí nevedlo.

  V prostřední části jsme dostali pro změnu my šanci zahrát si několik přesilových her. Bohužel naše kombinace byla čitelná půl hodiny dopředu a naše střely měly blíže ke zlomení holení bránících hráčů, než ke změně stavu na světelné tabuli. Této herní činnosti se budeme muset začít věnovat na tréninku, protože absence přesilovkových gólů nás už stála několik cenných bodů. Druhá část se převážně odehrávala dál od naší brány, i když hostujícímu týmu se několikrát podařilo dostat do úniku, jenže s koncovkou už to tak slavné nebylo.

  V závěrečné části se nám dařilo zodpovědně bránit a nepouštět soupeře do vyložených šancí. Na konci 3. části odvolali hosté brankáře a snažili se korigovat nepříznivý stav. To se jim však nedařilo. Naopak nám se povedlo vyhodit míček až na volného Skřivana, kterému se však do prázdné brány skórovat nepodařilo. Co se dá dělat, bylo prostě 13. Alespoň dostal míček do rohu a tak jsme závěrečný nápor přestáli a připisujeme si tak první letošní body.

Závěrem bych chtěl pochválit všechny hráče za předvedený výkon. Jen tak dál!

 

Diskusní téma: 3 bodový začátek jarní části

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Všechna práva vyhrazena